GÖTEBORG

På vårt Campus i Göteborg får du som elev vara en del av en blomstrande, inspirerande och spännande miljö där du får utmanas, växa i ledarskap och ta ditt nästa steg i livet med Gud. Du blir en del av vårt team genom att testa på tjänande på söndagar och får med dina gåvor vara med och bygga en av Sveriges snabbast växande kyrkor. Dagar med fördjupad bibelundervisning, samt skarp ledarskapsundervisning grundat i Bibeln.
ANSÖK NU

Ämnen

LEVA LEDA LÄRA

Välkommen till Hillsong Bibelskola, en plats där din andliga utveckling och personliga tillväxt står i fokus.
Läsåret 2024/25 kommer vi ha huvudlärare i 5 större ämnes block - Bibelkunskap, Teologi, Lovång & Ledarskap och Lärjungaskap. Genom dessa ämnen kommer du att få en djupare förståelse för bibeln, kristen tro och liv. Välkommen med på en spännande resa mot andlig tillväxt och god teologisk grund för resten av ditt liv!

Bibelkunskap: Detta ämne tar dig genom hela Bibeln under året, där du får utforska bibelns bakgrund, lära dig leva med den och förstå den. Vi går igenom bibelns böcker, författare och syfte. Allt för att slipa dina kunskaper kring bibeln!

Teologi: I detta ämne utforskar vi de grundläggande ämnena inom kristen tro. Vi diskuterar frågor som berör Guds natur, kyrkans roll och olika ämnen som treenighet, helig ande, dopet m.m. Detta ämne ger dig grunden till att förstå din tro!

Lovsång & Ledarskap: Att leda andra till Gud är en kallelse vi alla delar, och i ämnet Ledarskap får du de verktyg som krävs för att göra just detta. Vi täcker områden som personlig utveckling, strategiskt ledarskap, kommunikation, målstyrning och skapandet av hälsosamma kyrkomiljöer. Vårt mål är att du ska utvecklas som ledare för att kunna inspirera och vägleda andra i deras tro.

Lärjungaskap: Grunden för allt vi gör som troende är vår relation till Jesus och vår egen andliga resa. I Lärjungaskapet fokuserar vi på det inre livet, Jesus liv och tjänst, personlig andakt, samt hur tron på Jesus kan förvandla oss. Vi utforskar även de andliga gåvorna och vad det innebär att leva ut sitt kall.

Workshops, Teamlife & Projects
Nytt för iår är att vi på eftermiddagar sätter det vi lär oss i praktik. Allt från hur vi leder, till hur vi håller en samling predikar och delar våra egna vittnesbörd. I detta ämne kommer du få möjlighet att testa de verktyg du lärt dig och även sätta dom i praktik.

På Hillsong Bibelskola tror vi på att du ska växa, både som individ och i din unika Gudagivna förmåga och kallelse. Vi ser fram emot att tillsammans med dig utforska dessa ämnesområden och stödja dig i din utveckling.

Kristen tro

Bibelkunskap

Bibeltolkning

Lärjungaskap

Israel och Guds folk

Apologetik

Församlingen

Kyrkohistoria

Lovsång

Ledarskap

Personlig utveckling

Andens gåvor och uttryck

Dopet

Kultur och tillväxt

Praktisk information

Ansökan
Veckoschema

Läsårstider
Höstterminen 2024: 19 augusti – 20 december
Vårterminen 2025: 6 januari – 13 juni

Kostnader
Antagningsavgift 500:- (betalas när du blivit antagen)
2500:- på hösttermin och 2500 :- på vårterminen för material, fika och kickoffer.
*Detta är utöver studieresan.
Studiestödsnivå (CSN)
Gymnasienivå (A2)

Antagningsvillkor
Har fyllt 18 år

Ansökningstid
Löpande antagning fram till kursstart. Ansökningar behandlas i den ordning de inkommer.

Har du några frågor?
Mejla oss på bibelskola@hillsong.se

Måndag
09:00 -09:30 Veckouppstart
10:20- 12.00 Bibelkunskap
12:00- 13.00 Lunch
13:00- 13.50 Bibelkunskap
14.00 - 15.30 Workshops

Tisdag
08:30 - 09:00 Bön och lovsång
09.00 - 12.00 Teologi
12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 15.30 Theology Project

Onsdag
08:30 - 09:00 Bön och lovsång
09.00 - 12.00 Lovsång/ Ledarskap
12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 16.30 Gästlärare

Torsdag
08:30 - 09:00 Bön och lovsång
09.00 - 12.00 Lärjungaskap
12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 16.30 Reflektionsövningar

Söndag
Teamlife!

Övrig tid
Större event och samlingar enligt individuellt schema.

Frequently asked questions

Hur gör jag med boende?

Du ansvarar själv för ditt boende. Planera i god tid och sök redan nu efter boende, eftersom att hitta boende i Stockholm och Göteborg kan vara en utmaning. Maila oss om du behöver råd kring boende. Vårt bästa tips är att ställa sig i kö till studenthem som finns i respektive städer. I Stockholm är exempelvis Tempus ett boende där en del andra elever fått boende genom åren.

Finns det tid att jobba parallellt med studierna?

I storstäder som Stockholm och Göteborg finns goda möjligheter till arbete. Obligatoriska lektionstider motsvarar heltidsstudier under veckan, vilket gör det möjligt att arbeta extra mestadels kvällar och helger. Ha dock i åtanke att du utöver lektionstillfällena behöver ha utrymme att lägga tid på självstudier.

Hur tar man sig runt i Stockholm / Göteborg?

För att ta dig runt i Stockholm med kollektivtrafiken behöver du köpa ett SL-kort. Som heltidsstudent student kostar ett SL-kort ca 650 kr per månad, läs mer om studentrabatten här på SLs hemsida. Motsvarande gäller i Göteborg för kollektivtraffik.

Vad innebär missionsresan till Etiopien?

Under året har du också möjlighet att testa mission! Vi har nytt för i år en resa till Hawassa Etiopien på 10 dagar, där vi har ett samarbete med en av de största kyrkorna i landet. Dessutom gör vi outreach till områden för att predika och göra en social impact. Studieresan är utanför terminsavgiften och är den som står nedanför. Utöver detta behöver du pengar för mat och dylikt under resan. Vi rekommenderar att spara in till resan innan året börjar.

Kostnad: ca 15 000 kr

Hur fungerar det med studiemedel under året?

Hillsong Bibelskola finns både i Stockholm och Göteborg. Utbildningen arrangeras av Vinga och Mariannelunds Folkhögskolor (PSK). Utbildningen finns som heltidsstudier. Detta innebär att du under din studietid kan söka fullt CSN.